Nanna Backhaus Brown & Andrew Jason Brown Nordre Beddingsvej 26 - 3390 Hundested Tlf +45 4774 8520 - mail@glassmedjen.com - www.glassmedjen.dk
| | | |
Arbejdende værksted, galleri & butik
Nanna Backhaus Brown og Andrew Jason Brown er glaskunstnerne bag det privat ejede Glassmedjen. 

Vi skaber mundblæst, håndlavet glaskunst i et unikt og moderne skandinavisk design efter traditionelle håndværksmæssige metoder, med en stor forkærlighed for de klassiske italienske Pasterelli- og Battutostilarter. Glaskunsten er enkel, elegant og smuk at se på og samtidig funktionel og skabt til at blive brugt og nydt hver dag.

Vi laver unika glaskunst, enkle og smukke serier i glas, glasbelysning, større produktion af håndlavede glaslamper, samt skulpturel glaskunst og glasudsmykning til private, virksomheder og institutioner. Vi arbejder gerne ud fra dit helt eget personlige design og skaber din egen unikke glaskunst. Vi står også gerne for at lave den helt særlige personalegave eller den unikke gave til den, du holder af.

Glaspustning er et traditionsrigt håndværk og en af de ældste kunstarter. Vi eksperimenterer med teknikker, form og materialer, og vi undersøger og studerer  gamle og glemte teknikker. Derved er vi med til at bevare nogle af de klassiske og specielle teknikker. Desværre er der gennem historien gået teknikker i glemmebogen, som blev brugt til at skabe meget smuk glaskunst. 

Ligesom Naverne tager glaspustere ud i verden og arbejder for flere glaspusterier eller glaskunstnere og lærer af hinanden. Det har vi selv gjort, og vi har også ofte en ung dansk eller international glaspuster i lære i vores egen glassmedje. 

Vi startede begge som glaspustere i 1987. Nanna stod i lære i Arresø Glashytte, og Andrew blæste sine første glasbobler i Stourbridge School of Glass i England. Vi mødtes i Bretagne i Frankrig, hvor vi arbejdede sammen på l’Atelier du Verre i St. Meloir. På dette tidspunkt havde vi begge studeret som glaspustere i ca. 4 år. Efter vores ophold i Frankrig flyttede vi til Danmark og begyndte vores liv sammen som professionelle glaskunstnere - partnere i livet og i glaskunsten. I 1993 åbnede vi vores første glasværksted i Kregme i Frederiksværk, og efter 14 succesfulde år realiserede vi vores fælles drøm om at åbne værksted ved vandet.
I 2008 åbnede vi dørene til vores hjertebarn – Glassmedjen - vores glasværksted, galleri og butik på i alt 540m2, smukt beliggende i hjertet af Hundested Havn.

I løbet af de sidste 25 år har vi solgt vores kunst til private, virksomheder, samlere og gallerier i hele verden, og vi har udstillet både i Danmark og internationalt i Japan, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland og i Skandinavien. 

I Glassmedjen kan man se os arbejde med glasset i vores levende værksted, man kan finde en helt særlig og unik gave til sig selv, eller den man holder af, og vores gæster er også meget velkomne til at gå en tur i vores galleri. Vi afholder jævnligt arrangementer, og vi tilbyder glaspustningsevents til private, kunstforeninger og virksomheder. Vi udlejer også vores konferencelokale, ”Udsigten” til møder og selskaber. Lokalet er indrettet på førstesalen over Glassmedjen i meget smukke rammer og med en fantastisk panoramaudsigt over havnen og vandet.

Vi byder hjerteligt velkommen til vores lille kunstneriske hjørne af verden. 
Nanna Backhaus Brown & Andrew Jason Brown